Doğal Yetiştiriciliğe Hoşgeldiniz!

Ben Murat Özyıldırım

Doğal Sebze Yetiştirme'nin kurucusuyum. Hobicilere yönelik, sebze üretim tekniklerini ve üretim sırasında kullanacakları; doğal besin özütlerini, bitki aktivatörlerini, doğal hormon ve organik ilaçları nasıl hazırlayacaklarını anlatıyorum.

Aradığınız birşey mi var?

Öne Çıkan Yazılar

Doğal Sebze Yetiştirme'yi Takip Edin!

Yeni yazıların e-mail adresinize gelmesini istiyorsanız kutuya mail adresinizi yazıp abone olun.

10 Temmuz 2015 Cuma

DOĞAL KAVUN- KARPUZ ÜRETİMİNDE BUDAMA

kavun budama
Kavun budanınca, daha az besinle, daha çok ürün verir.

Az besin, çok ürüne çözüm: Kavun budama

4 ilâ 6 yaprak meydana geldiğinde, ikinci yaprağın 1 cm üzerinden tırnakla gövdeyi koparın.  Bu işlem, sürgünlerin hızlı bir şekilde çıkması ve meyve sayısının artmasını sağlar. Koparılan gövde, iki ayrı yöne doğru, iki sürgün çıkartacak. Bu yeni sürgünlerin 3’üncü yaprağının 1 cm üzerinden de tırnağınızla tekrar koparın. Bundan sonra oluşacak sürgünlerde meyve oluşumları başlayacaktır. Meyve sayısı yeterli gördüğünüzde –ki bu kök başına 3 ila 6 meyvadır- meyvelardan sonra gelişen 2’inci yaprağın üzerinden koparın. Bu şekilde doğal - organik kavunlar daha hızlı olgunlaşır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder